Zo vind je de goedkoopste energie voor in de zorg

energie grootzakelijk

Voor ieder bedrijf is een op maat gemaakt zakelijk energiepakket nodig. Waar het ene bedrijf voldoende heeft aan mkb energie moet een andere tak, zoals de zorg, de beste energiedeal voor energie grootzakelijk aan de haak slaan. Hierbij wil iedere ondernemer, groot of klein, uiteraard de beste aanbieding hebben. Niemand betaalt immers graag te veel voor zakelijke energie. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen en een aantal punten waar je op kunt letten om de nummer 1 te worden in zakelijke energie in de zorg. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je een goedkoop energiecontract kunt scoren.

Blijf altijd energie vergelijken

De belangrijkste tip is om ieder jaar zakelijke energie voor je bedrijf te blijven vergelijken, ook wanneer je niet in de zorg werkt. Heb je een meerjarig contract dan geldt dit na iedere einddatum. Op die manier kun je namelijk een hele hoop geld besparen. Voor het vergelijken van je energie heb je je recente jaarverbruik nodig. Op basis daarvan kun je een nieuwe deal vinden. Maak hierbij gebruik van een handige zakelijke vergelijkingstool waar je dergelijke gegevens in moet vullen. Die online vergelijker doet de rest van het werk voor je! Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Pak een kop koffie of thee en ga er even voor zitten. Voordat je het weet heb je een goedkoop energiecontract te pakken!

Weet waarop je moet vergelijken

Wil je eerst ook nog zelf even kijken naar een goede energiedeal? Dat kan natuurlijk ook. Hierbij moet je echter wel weten dat een vergelijker alle kosten al meerekent. Wanneer je zelf aan de slag gaat, moet je soms op zoek naar ‘verborgen’ kosten. In dat geval is het goed om te weten waar je allemaal op moet letten. Op basis van de leveringstarieven van een energieleverancier kun je al een hele goede berekening maken. Dat zijn namelijk de enige kosten waar je zelf enigszins invloed op hebt; de overige kosten (zoals verbruik en belasting) staan vast. Per leverancier kunnen de leveringskosten enorm verschillen. Hier kun je dus zeker wat extra korting op scoren. Bij het vergelijken van zakelijke energieleveranciers let je vervolgens op twee soorten kosten: de vaste leveringskosten en de kosten per kWh en m3.

Weet goed wanneer je moet overstappen

Tot slot is het aan te raden om bij het uitkiezen van een zakelijke energieaanbieder al te letten op de datum wanneer je je energiecontract zou moeten opzeggen of voortzetten. Waarom dat zo is? Heel simpel: ben je te vroeg met het overstappen naar een andere energieaanbieder dan moet je waarschijnlijk een opzegboete betalen. Dit is een bedrag dat gerekend wordt over de energie die opgekocht is door de leverancier maar niet meer verbruikt wordt. Let hierbij ook op de exacte einddatum, want je wilt ook weer niet te laat zijn met opzeggen. Zakelijke energiecontracten worden namelijk altijd stilzwijgend verlengd en niet tegen de aantrekkelijke tarieven waarvoor je het contract had afgesloten. Dat betekent dat je altijd veel meer moet betalen dan wanneer je gewoon zou zijn overgestapt. Zorg er dus altijd voor dat je precies binnen de opzegtermijn je energiecontract opzegt voor het goedkoopste tarief.

Geef een reactie