Wat moet je weten voor je gaat tuinieren

De lente komt er weer aan, al duurt het nog een paar maandjes. Zodra deze koude winterperiode eindelijk voorbij is kunnen de bloemetjes en plantjes weer volop groeien. Dit is een mooi moment om als hobby te gaan beginnen met tuinieren. Misschien heb jij jouw tuin wel veel te lang verwaarloosd, of heb je pas sinds kort een eigen tuin. In beide gevallen ben je precies op tijd om jezelf in te lezen over hoe je een tuin goed kunt onderhouden. Alle benodigdheden kan je nog even snel halen voordat de lente begint. Daarom hier een klein overzicht van de dingen die je moet bedenken en moet aanschaffen voordat je aan de slag gaat met jouw tuin. 

Wat wil jij precies in jouw tuin hebben?

Het is makkelijk om verdwaald te raken in de fantasieën die je misschien hebt over verschillende dingen die jij in jouw tuin wilt. Dat is erg leuk, maar vaak niet zo realistisch. Tenzij jij een gigantische tuin hebt, bakken met geld, en een oneindig veel tijd, dan moet jij je beperken tot de mogelijkheden. Maak een lijstje van planten, bloemen en ontwerpen die jij graag in jouw tuin wilt, en probeer een schatting te maken van de afmetingen en de kosten. Op die manier vallen er waarschijnlijk al een hoop ideeën af. Ook moet je letten op de mogelijkheden qua onderhoud. Als jij zonnebloemen wilt planten op een plek waar gewoon nooit zon komt, dan gaat dat niet zo goed. Check dus even of jij wel de mogelijkheden hebt om jouw ideeën te laten slagen.

Schaf gereedschap en flora aan

Misschien heb jij al het gereedschap al in huis, maar de kans is groot dat dit niet het geval is. Je wilt sowieso een schep, een hark en een schoffel hebben. Dit zijn de tools die jij gegarandeerd gaat gebruiken tijdens het onderhoud. Uiteraard kunnen een snoeischaar, een goed stel handschoenen en een troffel ook niet ontbreken.Daarnaast wil je natuurlijk alle zaden of gepotte planten en bloemen inkopen. Je gaat ook een redelijke hoeveelheid potgrond nodig hebben. Zoek een aantal bloemen en planten uit die jij mooi vindt. Leuke klimop voor aan de schuur, zoals de hedera hibernica, of een doodgewoon rozenperkje. Wel is het belangrijk dat je goed opzoekt wat voor voeding en wat voor soort grond de planten en bloemen nodig hebben.

Als je alles eenmaal uitgewerkt en geplant hebt, dan kan het onderhouden gaan gebeuren, en dat is eigenlijk het echte tuinieren! Je leert vanzelf omgaan met allerlei soorten planten en bloemen, en binnen no-time kan jij eerlijk waar zeggen dat jij groene vingers hebt.

Geef een reactie