Voordelen van groene zakelijke energie binnen de zorg

In Nederland stappen steeds meer ondernemers over op groene zakelijke energie. Voor zowel mkb’ers als grootzakelijke afnemers heeft groene energie veel voordelen te bieden. Ook in de zorg zien we nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen wat betreft groene stroom. Toch is een deel van de ondernemers nog niet helemaal overtuigd door deze verantwoorde manier van energieproductie. Vaak is dat omdat zij er te weinig kennis van hebben en geen tijd hebben om meer te leren en te lezen over groene energie mkb of groene grootzakelijke energie. Speciaal voor die groep hebben we in dit artikel een beknopt overzicht gemaakt met voordelen van groene zakelijke energie binnen de zorg. Deze voordelen kunnen ook worden toegepast op andere branches – groene energie heeft immers veel te bieden voor diverse ondernemingen.

Positieve invloed op behoud van de wereld

Een van de grootste redenen om over te stappen op groene energie binnen de zorg is omdat het een positieve invloed heeft op het milieu en de wereld. In de zorg worden mensen geholpen en voorbereid op een betere toekomst. Specialisten zorgen ervoor dat zij waar mogelijk kunnen herstellen om verder te gaan met het leven. Wanneer we niet met z’n allen iets doen aan het verduurzamen van de aarde is er uiteindelijk geen wereld meer over om verder in te kunnen leven. De overstap op groene zakelijke energie is daarom heel logisch binnen zorginstanties. Natuurlijk is het altijd mooi meegenomen wanneer je een steentje bij kunt dragen aan het verbeteren van het milieu en het behoud van de aarde. Met groene, schone energie help je in ieder geval mee aan het terugdringen van CO2 en vervuiling op de wereld.

Zelf stroom opwekken zorgt voor onafhankelijkheid stroomnetwerk

Nog zo’n fijn voordeel: wanneer je besluit om je eigen zakelijke energie op te wekken, betekent dit dat je volledig onafhankelijk bent van wat er gebeurt op de energiemarkt. Gaan de energieprijzen bijvoorbeeld flink omhoog dan merk je daar met eigen zonnepanelen vrij weinig van. Zakelijke zonnepanelen zorgen er op die manier voor dat je niet afhankelijk bent van externe invloeden. Dit is niet alleen handig omdat je niet meer op de energiemarkt hoeft te letten; het is vooral fijn om te weten dat je zelfvoorzienend kunt zijn wanneer dat nodig is. Voor instanties in de zorg is dat meer dan prettig. Hierbij merk je overigens niets van wat voor stroom je ‘krijgt’: de stroom uit het stopcontact is precies hetzelfde als bij de afname van grijze stroom. Het enige grote verschil is waar het vandaan komt en hoe de stroom is opgewekt.

Groene energie is gezonder voor de mens

Tot slot nog een belangrijk voordeel van groene energie binnen de zorg: groene energie is ‘gezonder’ voor de mens dan grijze energie. Dit ligt voornamelijk aan hoe beide soorten energie worden gemaakt. Kijken we naar de productie van grijze stroom dan zien we dat daar veel CO2 bij vrij komt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 schadelijk voor mens en milieu. Het zorgt er onder andere voor dat de aarde opwarmt, wat weer invloed kan hebben op je mentale en fysieke gezondheid. Kijken we daarnaast naar hoe groene energie wordt opgewekt dan zien we dat er bij dat proces veel minder CO2 vrij komt. Daarom mogen we zeker stellen dat groene stroom beter is voor eigenlijk alles! Wil je meer weten over het afnemen van groene energie voor zorginstanties of voor andere bedrijven? Op Energie-Zakelijk.nl lees je alles wat je wilt weten over deze verantwoorde manier van stroomverbruik.

Geef een reactie