Verf mijn haar nog een keer, zuster

Sommige gebeurtenissen in de zorg vergeet je nooit meer. Gewoon omdat ze mooi, leuk of grappig zijn. Ze raken je en ze blijven je bij. Een van die momenten voor mij was de verjaardag van mevrouw Jansen. Ze zou 90 jaar worden, een hele leeftijd. Haar familie had een groot feest georganiseerd in een van de zalen van het verpleeghuis en iedereen die ook maar iets voor haar betekend had zou van heinde en verre komen. Al weken van te voren had mevrouw Jansen het nergens anders meer over. Ze vertelde me over de jurk die ze speciaal besteld had en over de sierraden die ze wilde dragen. Ook kreeg ik tot in detail te horen wie er allemaal zouden komen. Ik zag haar helemaal opleven en ik genoot van haar verhalen. Op een ochtend, toen ik haar hielp met de zorg, vroeg ze me of ik haarverf voor haar kon kopen. Haar verf is niet een item waar je veel mee in aanraking komt in de verpleeghuiszorg. Mevrouw Jansen wilde nog een keer haar haren in haar vroegere kleur verfen. Ze wilde zich nog een keer jong voelen.

Haarverf: online bestellen

Het grote voordeel van haarverf is dat je dat ook online kunt bestellen dus ik dook, toen het die middag even rustig was met mevrouw Jansen achter de computer. Zo kon ze zelf haar haarverf uitkiezen en wist ik zeker dat zij had wat ze wilde. Maar haar volgende vraag verraste me nogal: ze vroeg of ik de haarverf tijdens de zorg op de dag van het feest wilde aanbrengen. Voor ik het wist had ik ja gezegd terwijl ik helemaal niet wist hoe dat moest. Volgens mevrouw Jansen was het allemaal heel makkelijk en hoefde ik me geen zorgen te maken. Maar ik had visioenen van mevrouw Jansen met een gruwelijk kapsel op haar feest. Ik moest er niet aan denken.

Stralend middelpunt

Op de grote dag ging ik als eerste naar mevrouw Jansen en samen brachten we de haarverf aan volgens de aanwijzingen. Ik zat helemaal in de rats. Was het wel goed gegaan? Maar haar haren waren prachtig gekleurd en mevrouw Jansen voelde zich weer even helemaal jong. Ze werd het stralend middelpunt van het feest. Ze heeft echt genoten en alle mensen die haar dierbaar waren weer gezien. Ik denk met veel plezier terug aan het feit dat ook ik iets heb bij gedragen aan deze voor haar zo bijzondere dag.

Geef een reactie