Veilig en fijn op vakantie: laat je vaccineren

Vaccinaties heb je echt nodig als je op reis gaat. Vaccinaties beschermen je tegen ernstige ziektes voor als je op reis gaat. Afhankelijk van je bestemming, kan je in aanraking komen met ernstige ziektes die op bepaalde plekken vaak voorkomen. Daarom is het verstandig om je te laten vaccineren. Vaccinaties op reis zijn handig. Je kan je laten vaccineren op bijvoorbeeld hepatitis a en b, mazelen, buiktyfus en de gele koorts. Bel met de GGD of je huisarts hoe je een vaccinatie kan aanvragen. Als jij je laat vaccineren blijf je tijdens je reis veilig en gezond. Het zal er ook voor zorgen dat je geen enge ziektes terug meeneemt naar Nederland. Je wil natuurlijk niet je familie en vrienden ziek maken. In dit artikel vind je meer informatie over vaccineren en reizen.

Kosten vaccinatie

De kosten per vaccinatie verschillen. Het is niet alleen afhankelijk van je zorgverzekering, maar ook afhankelijk van waar je de vaccinatie gaat halen. Per zorgverzekeraar kan het zelfs weer verschillen of je in aanmerking komt voor vergoeding van je vaccinatie. Doe van tevoren goed research naar de kosten en welke vaccinaties je nodig hebt. Je kan dan weer bij verschillende instanties terecht om je te laten vaccineren.

Welke vaccinatie heb ik nodig

De vaccinaties die je moet krijgen voordat je op reis gaat, zijn afhankelijk van een paar dingen, waaronder: bestemming van je reis, je gezondheid en de al genomen vaccinaties. Sommige landen vereisten een vaccinatiebewijs voor bepaalde ziekten, zoals gele koorts of hepatitis. Als je naar bepaalde plekken gaat loop je ook weer meer kans om bepaalde ziektes op te lopen, wat betekent dat je meer vaccinaties nodig hebt voordat je op vakantie gaat. Het is belangrijk om te onthouden dat jij je vier tot zes weken voor vertrek moet laten vaccineren. Dit geeft de vaccinaties tijd om te werken, dus dan ben je beschermd terwijl je op reis bent.

Malariapillen

Als je naar Afrika, Azië of Zuid-Amerika gaat is het verstandig om malariapillen mee te nemen. Malaria is een ernstige ziekte die daar voorkomt. Je kan om Malaria te krijgen door kleding te dragen die je huid zoveel mogelijk bedekt, te slapen onder een muskietennet, maar ook door het slikken van medicijnen tegen Malaria.   

Geef een reactie