Traplift voor ouderen

Wanneer je ouder word, dan kan je moeite krijgen met traplopen. Toch moet je elke avond naar je bed toe en ook gebruik maken van de badkamer. Vaak is dit op de bovenverdieping en moet je toch weer met moeite de trap oplopen. Je zou er dan eventueel over na kunnen denken om een traplift te laten plaatsen. Een traplift neemt al het zware werk voor je uit handen en zorgt ervoor dat je veilig op de eerste verdieping aankomt. 

 

Wat is een traplift?

Een traplift is een lift dat voorzien is van een stoel en is geschikt voor mensen die niet kunnen traplopen of veel moeite hebben met traplopen. Een traplift wordt namelijk aan de trap gemonteerd en zorgt ervoor dat je veilig op de eerste verdieping aankomt. Je hoeft alleen maar op de stoel te gaan zitten en op een knop te drukken. De traplift tilt je vervolgens op een langzame manier naar boven. Trapliften zijn niet gevaarlijk en de kans dat je van de stoel valt is heel erg klein. 

 

Kosten van een traplift

Het plaatsen van een tweedehands traplift kan best prijzig zijn wanneer je afhankelijk ben van een uitkering of een AOW. Het kost namelijk enkele duizenden euro’s en dan moet de traplift ook nog gemonteerd worden en dat kost ook geld. Gelukkig kan je voor een traplift tweedehands een vergoeding of subsidie krijgen van de gemeente. Dit kan je aanvragen bij de gemeente en hoef je alleen een afspraak voor te maken. Als de gemeente vind dat je recht hebt op een vergoeding of subsidie, dan heb je binnen enkele weken het afgesproken bedrag op de rekening staan. Houd er rekening mee dat de gemeente in de meeste gevallen niet het volledige bedrag vergoed, maar een deel meebetaald aan de traplift. Ook is het mogelijk om een traplift te huren als je het eerst uit wil proberen voordat je een traplift aanschaft. 

 

Welke trappen zijn geschikt voor het plaatsen van een traplift?

Vrijwel iedere trap is geschikt voor een traplift. Het maakt niet uit of je trap erg steil of krom is, een traplift wordt namelijk op maat gemaakt aan de hand van de afmetingen van je trap. Ook een tweedehandse traplift kan gemakkelijk op maat gemaakt worden. Een traplift bestaat namelijk uit een reling en daardoor kunnen deze geplaatst worden bij iedere trap. Dus ook traplift smalle trap plaatsen is mogelijk. Dit is erg handig wanneer de trap erg smal is en je toch veilig naar boven moet kunnen gaan.

Geef een reactie