Tips voor verzorging van je pasgeboren baby

Een nieuwe ouder worden betekent een stap in een nieuw universum. Daarom verstandig om je goed voor te bereiden op de komst van je kind. Baby’s eten hoewel de natuur het behoorlijk goed heeft gedaan om jou en je baby van de juiste uitrusting te voorzien, is het in het begin bijna gegarandeerd moeilijker dan je had verwacht. Van zere tepels tot zware aanslagen, verpleging kan overweldigend lijken.

Vrouwen die hulp zoeken hebben een hoger slagingspercentage

Bedenk manieren om succes te verzekeren voordat je zelfs maar bevalt. Praat met vrienden die een goede verpleegervaring hebben gehad, vraag de kinderarts om het nummer van een lactatiekundige, of woon een bijeenkomst bij van een verpleegkundige ondersteuningsgroep.

Gebruik ziekenhuismiddelen

Je kunt alles leren over borstvoeding voordat je het ziekenhuis verlaat. Vraag of er een verpleegkunde les of een lactatiekundige in dienst is. Druk elke keer dat je klaar bent om de baby te voeden op de verpleegstersoproepknop en vraag een verpleegster om je te zien en advies te geven.

Bereid je voor

Thuis wil je alles laten vallen om de baby te voeden zodra ze om je huilt. Maar voor om eerst voor jezelf te zorgen. Pak een glas water en een boek of tijdschrift om te lezen. En omdat borstvoeding een tijdje kan duren, zorg dat je naar de wc bent geweest.

Overige tips

Probeer een warm kompres als jouw borsten vol zitten of als je verstopte kanalen hebt. Een verwarmingskussen of een warm, nat washandje werkt, maar een vlaskussen vaak verkocht met natuurlijke schoonheidsproducten is nog beter. Verwarm het in de magnetron en vorm het op je borst.

Warmte helpt de melk te laten stromen. Maar als je borsten pijnlijk zijn na de borstvoeding, probeer dan een coldpack. Een zak diepvrieserwten werkt heel goed voor veel vrouwen.

Als je wilt dat de baby uiteindelijk een flesje neemt, breng deze dan in nadat de borstvoeding is vastgesteld, maar vóór het merk van 3 maanden. Veel experts zeggen dat 6 tot 8 weken goed is, maar sommige moeders beginnen elk van hun kinderen met één fles per dag na drie weken.

Geef een reactie