Met een stadsfiets als een speer de stad door

Wanneer je in de stad woont, dan weet je het al lang. Fietsen heeft altijd de voorkeur boven het autorijden. Zeker wanneer je van je huis in de stad naar je werk of school in dezelfde stad moet. Want zie het drukke verkeer maar eens door te komen en dan ook nog een (betaalbare!) parkeerplek te vinden. Dat is dus niet te doen. Lekker fietsen is ook nog eens goed voor je. Je maakt je hoofd lekker leeg en kan al je thuistroubles thuis laten. Omgekeerd laat je je werksores zo gemakkelijk achter op je werk. Maar wat voor stadsfiets kies je?

De perfecte stadsfiets voor jou

Jouw perfecte stadsfiets kan weer een totaal andere fiets zijn dan die van je huisgenoot of buurman. En dat is niet zo gek. We hebben allemaal onze eigen voorkeuren, ook op het gebied van fietsen. En dus kun je kiezen wat je wilt: een stadsfiets met of zonder versnellingen, met een verende voorvork of juist niet, met terugtraprem of handremmen. Jij kiest de fiets die bij jou past. En dat hoeft dus helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Al vanaf € 199,00 heb je een keurige stadsfiets waar je jaren mee toe kunt.

Accessoires voor je fiets

Als je eenmaal de perfecte fiets voor jou hebt gevonden, dan kun je deze nog een beetje opleuken. Bijvoorbeeld door een mooie mand voor voorop. Een lichtsnoer door je spaken en lichtjes voor en achter. Ook zelfgemaakte of zelfversierde jasbeschermers zijn een aanrader. Niet eens om je fiets veel mooier te maken, maar wel om hem goed herkenbaar te maken. Een opvallende fiets zal minder snel worden gestolen. En we weten allemaal dat het risico daarop in een stad toch net wat groter is dan op het platteland. Wat ook niet mag ontbreken zijn goede sloten. Liefst met een keurmerk. Natuurlijk een gewoon slot aan je fiets zelf, maar ook een los kettingslot is een aanrader. Zo weet je zeker dat je fiets er nog staat als je terugkomt.

Een stadsfiets alleen voor in de stad?

Welnee joh! Je kunt met een stadsfiets complete fietstochten maken. Over de heide, door de bossen en door de duinen. Het is dan alleen van belang dat je dat bedenkt voor je een fiets kiest. Ga je er de stad niet mee uit? Dan heb je geen toeters en bellen nodig. Ga je op fietstocht of misschien zelfs op fietsvakantie? Dan kan het heel fijn zijn om over verschillende versnellingen te beschikken. Kies de fiets die bij jou past!

Geef een reactie