Snel internet in de zorg

Recentelijk had ik een dag waar het internet ontzettend langzaam was in mijn huis. Dit was natuurlijk niet ideaal, sterker nog ik had het gevoel dat er heel veel taken waren die ik zelf niet kon uitvoeren. Heel veel van ons dagelijks leven gaat tegenwoordig over het internet. Daarom is het zo belangrijk snel internet te hebben. Nadat ik mijn internet weer terug had besloot ik op te zoeken, voor de grap, wie het snelste internet ter wereld heeft. Grappig genoeg bleek dit een oudere dame te zijn. We denken vaak dat oudere mensen achterlopen op de technologie maar zelfs mijn grootouders gebruiken tegenwoordig voor vele dingen het internet. Dit deed me denken aan de toegang tot het internet voor oudere mensen in verzorgingstehuizen en de verschillende manieren waarop ze het internet kunnen gebruiken.

In dit artikel bespreken we dan ook om welke reden het belangrijk is om snel internet te hebben in de zorg.

Eenzaamheid

Een van de grootste problemen onder oudere mensen is het gevoel van eenzaamheid. Wanneer je levenspartner is overleden en je familie je slechts nu en dan komt bezoeken is het logisch dat er eenzaamheid kan ontstaan. Het internet is een goede manier voor mensen om met elkaar te communiceren en dit geld ook gewoon voor oudere mensen. Via het internet kunnen ze contact houden met hun familie en vrienden en ook scherp op de hoogte blijven van de huidige stand van zaken qua bijvoorbeeld het nieuws. Het is een goede manier om met familie in contact te blijven en ze dus ook in het echte leven uit te nodigen om op bezoek te komen.

Met de komst van sociale media is het internet niet alleen een manier om contact te houden met hun naasten maar ze kunnen ook bijvoorbeeld meer betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Vaak zullen de kleinkinderen van oudere mensen meer posten over wat ze doen op sociale media en oudere mensen kunnen volgen hoe het met hun leven gaat.

Entertainment

Daarom is het ontzettend belangrijk dat ook oudere mensen, ook in verzorgingstehuizen, toegang hebben tot goed internet. Wanneer ze toegang hebben tot goed internet. Het is daarom niet heel onverstandig voor verzorgingstehuizen om glasvezel internet te installeren. Verzorgingstehuizen kunnen het internet ook heel goed gebruiken om gezamenlijke entertainment avonden te organiseren. Op deze manier is er ook veel contact tussen de mensen onder elkaar en de verzorgers.  

Geef een reactie