Geen onduidelijkheden meer met SAP

Wanneer je een bedrijf hebt, dan is het lastig om het overzicht te bewaren. Je wilt zoveel mogelijk weten over wat er gaande is, wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Waar de hickups zitten, waar het wel vloeiend gaat en waar de boel compleet stagneert. Je kunt er dan voor kiezen om iedere week een overleg te beleggen met alle managers en dagelijkse updates te eisen van iedere afdeling. Dit gaat echter ten koste van de effectieve productietijd. En dat is natuurlijk zonde. Door een goed ERP (Enterprise Resource Planning) systeem, zoals SAP, te gebruiken, ben je altijd en overal op de hoogte van wat er gaande is.

SAP is voor ieder bedrijf geschikt

Dit komt omdat dit softwarepakket helemaal is aan te passen en in te vullen naar jouw bedrijf. Produceer je kozijnen of heb je een taxibedrijf, dat maakt voor dit systeem niet uit. Het is belangrijk dat je overzicht krijgt. In het geval van de productie van kozijnen wil je weten of er voldoende voorraad is (maar niet teveel) of het productieproces goed verloopt en hoe het precies met de verkopen gaat. Ook het inzicht in ingaande en uitgaande betalingen kan worden bijgehouden in dit systeem. Heb je een taxibedrijf? Dan wil je weten welke chauffeurs er beschikbaar zijn en welke auto's er in de garage staan. Ook is hier de planning van essentieel belang.

Realtime inzicht in alles

En dus overzicht. En, nog belangrijker, rust in je hoofd. Je kunt immers op ieder gewenst moment zien wat er gaande is binnen je bedrijf. Zo heb jij tijd om je bezig te houden met dingen die een verbetering kunnen opleveren. Bijvoorbeeld een verbetering in het productieproces. Natuurlijk valt het managementoverleg niet compleet weg, maar dit kan dan gaan over andere belangrijke zaken. Denk dan aan je personeel. Wat is er aan de hand met de sfeer op een bepaalde afdeling en wie is er aan de beurt voor een promotie. Doordat je je niet meer continu over je productieproces hoeft te buigen, kun je je aandacht aan andere zaken besteden.

Klinkt het als moeilijk en veel werk?

Het inrichten van SAP kan best even tijd kosten, maar het is het waard als je ziet wat het daarna oplevert. Door in één keer de goede instellingen te kiezen, zorg je ervoor dat je jaren toekunt met dit systeem. Ook wanneer je bedrijf groter wordt of zelfs krimpt kun je deze aanpassingen gewoon in het systeem doen.

Geef een reactie