Rollators kunnen je leven verrijken

Je moet er misschien niet aan denken, maar ééns komt de tijd dat je wat minder uit de voeten kunt dan je gewend bent. Het kan zomaar zijn dat je zit te verpieteren achter de geraniums, terwijl het zonnetje schijnt. Dat wil je natuurlijk niet! Rollators bieden dan uitkomst. Doordat je met een rollator steun hebt en in je eigen tempo kunt lopen, kun je dan dus wel weer genieten van het zonnetje. Of zelf boodschappen doen. Of even naar de buurvrouw voor een kopje koffie. Met een rollator gaat er dan weer een wereld voor je open!

Werken aan je conditie kan ook met een rollator

Want doordat je in beweging blijft, ook al is het op een langzamer tempo dan dat je misschien zou willen, zullen je spieren sterker blijven dan wanneer je alleen nog maar zit. Je bent in beweging en traint dus je spieren. Dat is niet alleen beter voor je lijf, maar ook voor je geest. Door gebruik te maken van rollators zijn mensen minder eenzaam en meer ondernemend. In een groepje met allemaal rollators of misschien wel in je eentje tussen "gewoon" lopende mensen. Dat maakt niet uit. Een rollator geeft je de vrijheid om te bewegen en dus ook om aan je conditie te werken.

Verzorgenden zijn fan van rollators

En dat is niet voor niets. Wanneer je als verzorgende in een verpleeghuis werkt, dan merk je al snel dat mensen wat down of misschien zelfs wel depressief kunnen worden. Ze komen immers de deur niet meer uit, kunnen niet meedoen aan activiteiten die georganiseerd worden of moeten overal in een rolstoel naar toe gebracht worden. Dat ís natuurlijk ook deprimerend. Verzorgenden doen dan hun best om de sfeer goed te houden, maar dat gaat echt een stuk makkelijker als mensen zelf (redelijk) goed uit de voeten kunnen. Dat gevoel van vrijheid, daar kan niets tegenop!

Een rollator koop je niet zomaar

Er is altijd een noodzaak om met een rollator te gaan lopen. Door je goed te laten helpen door bijvoorbeeld de ergo- of fysiotherapeut kun je het lang zonder doen, maar er komt een tijd… En dan kun je er maar beter voor zorgen dat de rollator die jij aanschaft ook echt bij jou past. Laat de rollator aanmeten door een expert. Kies uit verschillende rollators het best passende type voor jouw lijf. Ieder mens is anders en dus past niet iedere rollator bij iedereen. Goede voorlichting en oefenen zijn hierbij van belang.

Geef een reactie