Waardevolle tips voor aankomende vaders!

Word je binnenkort vader? Dan gaat er een hele nieuwe levensfase voor jouw beginnen. Opeens zijn jullie het niet meer met zijn tweeën. Er komt een gezinslid bij en wat voor eentje. Jouw eigen vlees en bloed. Jouw productje waar je onvoorwaardelijke liefde voor gaat voelen. Je kunt het je nu misschien nog niet voorstellen maar vader worden is het beste wat je gaat overkomen. Daar zijn alle vaders het (bijna) unaniem over eens. Toch zijn deze vaders het er ook over eens dat sommige dingen wel handige zijn om van te voren alvast te weten. Zie het als waardevolle tips die jou gaan helpen om voor te bereiden want goede voorbereiding is het halve werk!

Advies vragen aan andere ouders

Het is een beetje mens eigen dat we graag advies aan elkaar geven. Iedereen pak tenslotte een situatie op zijn eigen manier aan en vindt deze manier dan vaak ook de beste manier. Deze manier delen ze ook graag met iedereen zodat ze op hun manier hun steentje kunnen bijdragen. Toch heb ik in dit geval helemaal niets aan advies van mensen die nog ouder zijn. Ze weten tenslotte gewoon niet hoe het is om een eigen kindje te hebben. Vraag daarom ook alleen advies aan mensen die al vader en moeder zijn zodat je zeker weet dat ze het hebben meegemaakt. We vermelden ook expres de moeders erbij want die kunnen vanuit hun inzicht advies geven en dat kan soms ook behoorlijk handig zijn. Zeker als de emotie een keer hoog oplopen. Daar kan de vrouw bijvoorbeeld echt niks aan doen.

Neem je rol tijdens de bevalling en kraamtijd serieus

De bevalling en de kraamtijd zijn een behoorlijke pittige periode. Niet alleen voor jou maar vooral ook voor je vrouw. Een bevalling is niet niks en uiteindelijk moet zij toch in haar eentje het zware werk opknappen. Zorg er daarom voor dat je, je rol tijdens deze periode serieus neemt. Ga mee naar zwangerschapscursus en verdient je enigszins in wat er allemaal gaat gebeuren. Op deze manier ben je beter voorbereidt en kan je, je vrouw ondersteunen waar nodig is. Op deze manier heeft ze veel meer aan je en kunnen jullie er samen voor zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Maak het officieel

Zijn jullie op het moment dat jullie kindje wordt geboren nog niet getrouwd? Dan is het ook verstandig om even naar het officiële gedeelte te kijken. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met dat jij het kent erkent, dat er een testament wordt opgesteld en dat jullie de voogdij en zeggenschap bespreken. Het kan ook raadzaam zijn om een prenatale vaderschapstest te laten doen als je 99,99% zekerheid wilt hebben dat jij de vader van het kindje bent. Het lijkt misschien niet belangrijk maar beter mee verlegen dan om verlegen.

Geef een reactie