Op werkvakantie in Duitsland

Afgelopen zomer ben ik naar Duitsland gegaan om een vriend te bezoeken. Dit was de tweede keer dat ik hem bezocht. Larry, zoals hij heet, woonde in een dorpje genaamd Herzogenaurach. Voor de meeste mensen zal dit plaatsje geen belletje doen rinkelen. Het ligt net boven de grotere, en meer bekende stad, Nürnberg. Tijdens het eerste bezoek woonde Larry al in een heel mooi huis. Zijn ouders hadden het gekocht. Op het moment van kopen was het in verval. Er moest veel aan gebeuren. Larry zijn kamer kwam samen met een ruimte om te sporten en een ruimte voor opslag op de bovenste verdieping. Zijn ouders sliepen beneden naast de woonkamer. De achtertuin was best klein maar had een hele mooie grasmat. Deze was net nieuw aangelegd. Het was een heel comfortabel huis om in te wonen.

Verhuizen

De tweede keer moest ik een ander adres invoeren in de navigatie van mijn auto. Hij was verhuist naar een stadje genaamd Emskirchen. Gelukkig lag dit nog heel dichtbij zijn oude huis. De omgeving was namelijk heel erg leuk. Larry legde uit dat zijn ouders het andere huis toch iets te klein vonden. Dit huis was veel groter. De bovenverdieping had meer kamers en de kelder was ook immens groot. Er zaten wel drie kamers in. Het meeste werd gebruikt voor opslag. De overgebleven kamer was de werkplaats van de vader van Larry. Het huis waar ik nu in logeerde was nog lang niet af. Omdat de aannemer graag gewoon door wilde werken moest ik veel helpen. Mijn beste vriend Gijs was ook mee op bezoek. Hij was er ook niet vies van om zijn handen uit de mouwen te steken. Vaak stonden we vroeg in ochtend op en begonnen we met helpen. Larry moest hoe dan ook helpen van zijn vader. We konden dus toch niks anders doen voordat hij klaar was.

Bouwvakkers in opleiding

Voor mijn gevoel heb ik bijna alle kanten van de werkzaamheden van een bouwvakken in een woonhuis meegemaakt. Dit zal in de realiteit natuurlijk wel meevallen. We hebben in een kamer op de begane grond de betonnen vloer eruit gehaald. In de badkamer boven hebben we de oude isolatie verwijderd, nieuwe erin gezet en dichtgemaakt. Hierna hebben we drie schuine dakramen geïnstalleerd. Dit was allemaal heel erg leuk om te doen. Eén van de ochtenden had de aannemer een briefje op onze slaapkamerdeur geplakt met daarop: vacatures bouw. Hier moesten we hard om lachen.

Geef een reactie