Heb ik een letselschade advocaat nodig?

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, maar het kan voorkomen dat jij de pechvogel bent die dit ongeluk krijgt. Als jij het ongeluk niet hebt veroorzaakt waardoor iemand anders verantwoordelijk is voor dit ongeluk, heb je de mogelijkheid om een schadevergoeding te krijgen. De schadevergoeding krijg je vanwege het letsel dat je hebt overgehouden aan het ongeluk. Als je een beperkt letsel hebt zoals schaafwonden, dan kun je via de aansprakelijke verzekeraar een vergoeding vragen. Zodra je blijvend of langdurig letsel hebt opgelopen, zal hiervoor een rechtszaak moeten kopen. Op dit moment dien je te kijken voor een letselschade advocaat. 

Wie betaald de letselschade advocaat?

Als jij als slachtoffer bent in de rechtszaak, dan hoef je de letselschade advocaat niet te betalen. De kosten worden namelijk in rekening gebracht bij de aansprakelijke partij. Zodra de aansprakelijke partij de rechtszaak heeft verloren, dient de aansprakelijke partij alle advocaatkosten en overige kosten te betalen. Denk bijvoorbeeld aan medische zorg, maar ook de kosten die jij maakt richting de rechtbank.

Waar vind ik een letselschade advocaat?

Ben jij op zoek naar een letselschade advocaat? Dan is het verstandig om te kijken voor een letselschade advocaat bij jou in de buurt. Zo kun je eens kijken voor letselschade advocaat Tilburg. Een letselschade advocaat kan je helpen bij het verdedigen in de rechtszaak. Daarnaast kan de letselschade advocaat je wellicht helpen met het winnen van de rechtszaak. Ben jij woonachtig in Nijmegen? Dan kun je kijken naar een letselschade advocaat in Nijmegen. Zo weet je zeker dat je op een korte afstand een advocaat hebt die jou kan verdedigen in de rechtszaak. 

 

Wat krijg ik als schadevergoeding?

Als je letsel hebt opgelopen tijdens een ongeluk wat is veroorzaakt door iemand anders, dan kun je vergoeding krijgen. Deze vergoeding krijg je van de aansprakelijke partij. Als je een matig letsel hebt opgelopen, zoals een lichte hersenschudding, dan kun je maximaal tot € 9.000 in ontvangst nemen. Zodra je zeer zwaar letsel hebt opgelopen zoals verlamming in de benen, kun je een bedrag van € 76.000 in ontvangst nemen. Hou er rekening dat deze twee bedragen maximaal zijn. Dit betekent dat het voor kan komen dat je minder vergoeding krijgt voor het letsel wat je hebt opgelopen. De rechter zal zelf beslissen wat een geschikt bedrag is voor een schadevergoeding. Er wordt dan gekeken naar het letsel wat jij hebt opgelopen.

Geef een reactie