Disco in de garage

Je kent het wel: zo’n garage waar je nauwelijks door heen kunt bewegen. Zó veel rommel staat er in. En dan moet je ook iedere dag je fietsen er nog in en uit zien te manoeuvrere, zonder dat deze de auto beschadigen.

Dit was jarenlang automatisme voor mij. En zonder dat ik er erg in had, begon en eindigde ik dus iedere dag met een irritatie. Het omslagpunt was letterlijk toen een stapel dozen omviel, net op het moment dat ik ontzettend haast had te vertrekken naar een belangrijke meeting. Toen heb ik mezelf meteen voorgenomen: dit weekend neem ik de garage eens flink onder handen.

Veel mensen ergeren zich aan hun garage. Net als bij mij het geval was, is de garage vaak overvol met spullen die je ‘misschien ooit nog een keer gaat gebruiken’.  Daarom in deze blogs: tips voor een grondige reorganisatie van je garage!

1. Less is more

Schrijf eens op een lijstje: welke spullen uit de garage gebruik je nou daadwerkelijk? Om daar achter te komen, ga eens na welke spullen je de afgelopen weken hebt gebruikt. Dit klinkt als een eenvoudig taakje, maar je zal merken dat dit veel tijd kost en je het waarschijnlijk een paar keer opnieuw moet doen. Doe dit ook samen met je vrouw, voordat er ruzie ontstaat over weggegooide spullen!

2. Vloercoating

Deze stap is enkel als je écht van aanpakken houd. Ik ergerde me heel erg aan alle viezigheid in de garage: stof, sporen van banden, rommel van buiten die je mee naar binnen loopt. En ik vroeg me af, is daar geen oplossing voor te bedenken? Daarom heb ik een nieuwe vloercoating aangebracht. Eentje die de hitte van hete autobanden aan kan, maar ook weer makkelijk schoon te maken is. Het effect? Met de nieuwe glimmende vloer ziet de hele garage er uit als nieuw!

3. Voetjes van de vloer

Nu ik een nieuwe vloer heb, wil ik die ook eenvoudig schoon kunnen houden. Daarvoor is het handig als alles op pootjes staat of hangt, zodat je overal ‘onder’ bij kan. Dozen kunnen in kasten, gereedschap kan je ophangen aan de wand. Ook de fietsen hebben we opgehangen: wat een ruimte!

4. Dichte kasten

Gezien er veel spullen waren die we niet vaak gebruiken, maar wel willen opslaan, bieden dichte kasten een oplossing. We hebben alles opgeslagen in gelabelde bakken, en die netjes verborgen achter dichte deurtjes. Rust en overzicht! Let bij het uitkiezen van je bakken er op dat ze goed stapelbaar zijn – en natuurlijk passen in je kasten.

De garage is zowaar een fijne ruimte geworden, die nu zelfs als discotheek kan worden gebruikt door onze jongste dochter dankzij de geluidsinstallatie!

Geef een reactie