De voordelen van een medisch matras

Wordt u ook wel eens wakker met pijn in uw schouder of rug? Dan heeft u waarschijnlijk in uw slaap een verkeerde beweging gemaakt of u heeft te lang op een rare positie gelegen. Een matras kan al snel veel druk uitoefenen op ons lichaam, zeker als een matras niet goed meebeweegt. Als u snel last heeft van dit soort klachten raad ik het aan om een medisch matras aan te schaffen. Een medisch matras is een matras dat zorgt voor voldoende drukverlaging op uw lichaam. Hierdoor kan het rugklachten enorm verminderen. Veel van ons hebben wel eens last van rugklachten, maar slechts een aantal weten ook van het bestaan van een medisch matras. Daarom zal ik u vandaag wat meer vertellen over wat een medisch matras is.

 

De eigenschappen van het matras.

Een medisch matras moet aan een aantal eigenschappen voldoen voordat je het een medisch matras mag noemen. Allereerst moet een medisch matras een goede ondersteuning hebben om de druk op uw lichaam te verlagen. Daarnaast is het belangrijk dat het matras goed ventileert en dat het matras goede antiallergische eigenschappen heeft. Druk verlaging is het belangrijkst, zeker om rugklachten te voorkomen. Veel medische matrassen hebben speciale vering om te zorgen dat de druk op uw lichaam goed wordt verdeeld. Veel van de matrassen hebben ook traag schuim, dat betekent dat het matras zich langzaam rond uw lichaam vormt. Dit heeft als voordeel dat u minder gaat draaien in uw slaap omdat het matras zich langzaam aan uw lichaamshouding aanpast. Ventilatie is ook belangrijk. Een matras dat optimaal ventileert stimuleert namelijk de slaapkwaliteit.

 

Welk matras past het beste bij mij?

Rugpijn of pijn aan uw schouder kan erg vervelend zijn, en helaas komt het ook nog regelmatig voor. De juiste slaap en het juiste matras is ontzettend belangrijk om deze klachten te verhelpen. Ons lichaam reageert namelijk op stress door specifieke delen van ons lichaam te beschermen. Dit kan al snel tot het verstijven van ons lichaam komen. Hierdoor slaap je minder goed, word u dus minder uitgerust wakker, maar hierdoor kunt u ook fysieke klachten krijgen. Zo kan u hierdoor weer extra gestrest raken, wat betekend dat u waarschijnlijk ook slechter slaapt. Een medisch matras kan beide problemen oplossen door te zorgen dat u goede slaap krijgt. Zo kan het fysieke, maar ook mentale klachten verminderen omdat u steeds beter uitrust. Als u daadwerkelijk veel last heeft van uw rug of schouders, of vaak niet-uitgerust wakker wordt raad ik het aan om eens na te denken over een medisch matras. Het kan echt een uitkomst zijn.

Geef een reactie