De haartransplantatie zonder kopzorgen

Mijn haaruitval werd een toenemend probleem. Dagelijks verloor ik een hele bos haar en het werd zichtbaar dunner. Op zoek naar een oplossing heb ik me eens goed georiënteerd op het internet. Ik besloot me te laten behandelen in het buitenland, in de kliniek van dr. Cinik in Istanboel. Dit mede vanwege de kosten, de behandeling is daar namelijk goedkoper dan in Nederland. In het eerste consult werd de schaal van het haarverlies vastgesteld. Ik heb het advies van de arts opgevolgd en heb gekozen voor de fue haartransplantatie techniek. Dit is een moderne methode voor het implanteren van haar. FUE staat voor Folliculaire Unit Extractie en is de minst ingrijpende techniek die wordt gebruikt voor behandeling van haaruitval. Deze techniek wordt ook toegepast bij baardtransplantatie.  

Hoe werkt het?

Bij de FUE-haartransplantatie techniek worden gezonde haarzakjes (grafts), één voor één verplaatst vanuit donorgebieden. Deze donor gebieden bestaan uit de haarkrans op het achterhoofd of aan de zijkanten. Hier zijn de haren sterker van structuur geven dus minder problemen. Met een klein hol naaldje worden de haarzakjes geoogst en getransplanteerd naar het kalende gebied op het hoofd. Na ongeveer drie maanden gaan de haren groeien. Na 12-14 maanden zal het eindresultaat zichtbaar zijn. Tijdens het hele proces werd ik bijgestaan door een Nederlandstalige begeleider. Inbegrepen in de prijs zijn de behandeling plus nazorg, alle transfers, en twee of drie nachten accommodatie in een vijfsterrenhotel.

De voordelen van de FUE-techniek

Allereerst kan ik melden dat het geen ingrijpende operatie betreft. Dat vind ik een groot voordeel. Genezing van het donorgebied was binnen een paar dagen gerealiseerd. Bovendien blijft bij deze techniek de hoofdhuid en het hoofdhaar intact. Er treedt dus geen beschadiging op. Dat is uiteraard zeer belangrijk om te weten. De totale behandeling geschiedde snel en efficiënt. Dr. Cinik is zeer ervaren en heeft al vele duizenden van dergelijke operaties uitgevoerd. Daarnaast is het ziekenhuis JCI-USA geaccrediteerd.

Nazorg

Na de operatie werd ik uitgebreid geïnformeerd over het post-operatieve gedeelte. Ik vond het fijn dat ik altijd mijn vragen kon stellen per mail of telefoon. Regelmatig moest ik foto’s opsturen zodat de ontwikkelingen gevolgd konden worden door het ziekenhuis en zo konden ze gericht adviseren. De eerste wasbeurt werd in het ziekenhuis gedaan en ik kreeg instructies hoe en hoe vaak ik de speciale schuimspray en de shampoo moest gebruiken. Alles bij elkaar ben ik blij dat ik de stap nu eindelijk heb gezet. Het is nog even wachten op het definitieve resultaat maar tot nu toe gaat alles helemaal naar wens.

 

Geef een reactie